İzleyiciler

Contact : Our address for all requests , proposal and complaints;

kuvvedenfiile@gmail.com

Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2009 Perşembe

The Idan Raichel Project - Within My Walls

Klavyeci, besteci ve yapımcı Raichel, Tel Aviv’de sosyal hizmetler uzmanı olarak çalışırken danışmanlık yaptığı genç göçmenlerin kendisine tanıttığı geleneksel ve modern Etiyopya müziğinden çok etkilenmiş. Bunun üzerine, 2002 yılında ailesinin evinin bodrumunda küçük bir stüdyo kurmuş, farklı etnik köken ve gelenekten müzisyenlerle birlikte şarkılar besteleyip kayıtlar yapmaya başlamış. Birkaç Etiyopyalı sanatçıya ek olarak Yemenli bir şarkıcı, Surinamlı bir reggae klavyecisi ve genç bir Filistinli vokalist de topluluğa katılmış. Etiyopya halk şarkılarının, Arap şiiri, Yemen ilahileri, İncil’de yer alan mezmurlar ve Karayip ritimleriyle günümüz çağdaş kayıt teknikleri kullanılarak harmanlanması sonucu, grubun müziği ortaya çıkmış.

Grupla ilk kez 17 yaşındayken çalışan perküsyoncu Itamar Doari, dünya müziğinin ünlü ağaç flüt ustası Eyal Sela, Etiyopya kökenli olup ailesinin İsrail’e doğru yola çıktığı sırada Sudan’daki bir mülteci kampında doğan şarkıcı Cabra Casay, çok etkileyici bir sese sahip İsrailli şarkıcı Maya Avraham ile son olarak bu karışıma Yemen tadı ekleyen şarkıcı Ravid Kahalani, The Idan Raichel Project’e katılmış.
Yıllar içinde, Idan Raichel’in müzik topluluğunda tüm dünyadan ve yaş gruplarından 70 sanatçı yer aldı. Raichel, ‘’Projede yer alan en genç müzisyen 16, en yaşlısı 83 yaşındaydı’’ diyor ve ekliyor: ‘’Bazıları yeni göçmendi, bazıları yedi nesildir İsrail’de yaşıyordu. Bazıları ise İsrailli bile değildi. Muhafazakar görüşlü müzisyenler gibi sol görüşlüler de topluluğumuzla birlikte çaldılar.


01. Todas Las Palabras
02. Bein Kirot Beiti
03. She'eriot Shel Ha'Chaim
04. Mai Nahar
05. Chalomot Shel Acherim
06. Odjus Fitxadu
07. Shev
08. Rov Ha'Sha'ot
09. Min Nhar Li
10. Cada Dia11. Hakol Over
12. Nin'al Be'Mabato
13. Maisha
14. Bonus Track

Şifre/Pass : birruyaicinagit

2 yorum:

Adsız dedi ki...

3,4 ve 5. numaralı parçalar harika. albüm çok güzel .

yukarilaflar dedi ki...

Güzel paylaşım teşekkürler