İzleyiciler

Contact : Our address for all requests , proposal and complaints;

kuvvedenfiile@gmail.com

Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Estrella Morente - Calle Del Aire & Mi Cante Y Un Poema & Mujeres



Estrella Morente Hakkında:
-----------------------------------
Adı “Esmer yıldız” anlamına gelen Estrella Morente 14 Ağustos 1980 yılında Granada’da doğdu. Henüz 4 yaşındayken “Levante” şarkılarını söylüyordu.7 yaşındayken, Flamenko gitarının batı dünyasında, özellikle de Amerika’da tanınmasında büyük emeği geçen gitar devi “Sabicas” ile ilk kaydını gerçekleştirdi. Sierra Nevada’da yapılan kayak yarışmalarının açılış törenlerinde binlerce kişiyi bir anda sessizliğe sürükleyen, o büyüleyici sesin sahibi de 16 yaşındaki Estrella Morente idi.

Dinleyicisine bir anlamda gençliğin şevkiyle yoğrulmuş bir gelenekselliği sunmakta olan Esmer Yıldız Morente, 17 yaşında Madrid’de verdiği ilk konserinden beri övgü dolu alkışlarla karşılanmaktadır. Bugün İspanya’nın en sevilen sanatçılardan biri olan genç şarkıcı hem müzik endüstrisi hem de dinleyiciler açısından en çok aranan isimlerin başında gelmektedir. Onu “Estrella Morente” yapan özellikleri için belki de çocukluğuna kadar uzanmak gerekir. Belki dedesi gitarist “Montoyita” yı dinleme şansı bulduğu için, belki babası flamenko şarkıda yenilikler için yaratılmış, taranta türünün eşsiz yorumcusu büyük “Enrique Morente” olduğu için belki de “Pastora Pavon”a duyduğu hayranlıktan…

Her ne olursa olsun, müthiş ritmik duygusu, yeteneği, yorumu ve duygusallığı ile Morente, Flamenko sanatını yücelterek kendisi de bu sanatın en üst sıralarında yerini alır. Estrella Morente, hala birçok turnede yer almakta ve sanatını dünyanın çeşitli ülkelerinde sergilemeyi sürdürmektedir.
.
.
.
şifre / pass: birruyaicinagit

2 yorum:

KuvvedenFiile dedi ki...

Mujures Linki yenilendi arkadaşlar, indirebilirsiniz .
Keyifli dinlemeler ...

serkandem83 dedi ki...

linki tekrar yenileyebilirseniz sevinirim. tüm albümlerin linkleri gitmiş durumda. şimdiden teşekkürler...