İzleyiciler

Contact : Our address for all requests , proposal and complaints;

kuvvedenfiile@gmail.com

Bu Blogda Ara

25 Eylül 2011 Pazar

Paula Darwish - 3 Songs in Kurdish, 3 Kürtçe Ezgi, 3 Kilama Kurdî



şifre/pass : kuvvedenfiile

01 Barane
02 Hoynar (Full Lenght)
03 Venge Yeno





5 yorum:

Adsız dedi ki...

Harikasınız, eşsiz albümler yayınlıyorsunuz burda gerçekten müteşekkirim size. sadece Kürtçe değil pek çok başarılı albüm (By Afrîn)

Adsız dedi ki...

3 numaralı eser (venge yeno) kürtçe olmayıp, zaza lisanında (zazaki) bir anonim eserdir. Zazacaya kürtçe diyen kafa, kürtçeye türkçe diyen kafanın aynısıdır. Bütün zazaki eserlerin etiketine ısrarla kürtçe yazıyorsunuz diye bu eserler kürtçe olmazlar. venge yeno da zazaca olmaya devam edecektir, bin kez kürtçe diye yazılsa da.

Adsız dedi ki...

Kürtçeye kimsenin Türkçe dediğini sanmıyorum. Ama şunu biliyorum sen Zazaki yazarken bile Kürtçe lisanında Zazaki diye yazıyorsun:) Bu rahatsızlığının nedenini anlamıyorum ama vardır bir sebeb elbette. 1Rings.

Adsız dedi ki...

Zazaki ve Kurmancca Kürtçe’nin iki lehçesidir. Bu tezi savunanlar, “Zaza” kelimesinin daha ziyade dışarıdan dayatılan bir adlandırma olduğunu ve Zazaki’nin günümüzde yöreden yöreye değişik isimler altında adlandırıldığını bildirmektedirler.
(Kirmanckî/Kırmancca, Kirdkî/Kırdice, Dimilkî/Dimilî/Dımılice) (Lezgîn, 2009).

Diğer yandan, Zazaların büyük çoğunluğunun kendilerini Kürt olarak tanımladıklarını ve bunun doğal sonucu olarak Kürt direniş hareketinde yer aldıklarını hatırlatırlar.

Zazalar’ın kendilerine Kırd derken Kurmanclara genellikle Kırdasi demeleri de kendilerini adlandırma şekillerinde de Kürt olarak tanımladıklarını göstermektedir

Dersim bölgesinin önemli aşiretlerinden biri olan ve üyelerinin Zazaki ve Kurmanccayı konuşan Dewrêşgeran örneğinde de görüldüğü gibi (Deniz, 2010),

Aynı şekilde, Munzur Çem, Dêrsim Merkezli Kürt Aleviliği (2009), adlı kitabında, Dêrsim’de bir kısmı Kurmancca bir kısmı da Zazaki konuşan birçok aşiret örneği vermiştir (s. 561-562). 1Rings.

Adsız dedi ki...

Hoş gerçi bizim açımızdan kimin ne olduğunun bir önemi de yok, müziğe bakıyoruz biz. o niye boyle şu boyleydi de bundan şu oldu, aslında öyle değildi de orası şunu bunu falan fistan dediydi . herneyse boş hikayeler bunlar, işimiz dersimiz aşımız müzik karnımız gözümüz buna doysun yeter de artar bize. 1Rings.